Како да го замените синџирот за влечење на таванскиот вентилатор

Во нашиот живот, заменетевлечење синџирна тавански вентилатор е многу важна животна вештина.

Ако ја имате оваа вештина, можете да заштедите многу време и пари.

Сега да ви даде некои идеи дека имате проверка.

Ве молиме погледнете ги упатствата овде:

Пред да започнете со работа, исклучете го прекинувачот за напојување за да спречите електричен удар, безбедно е првиот!

Прво, извадете го капакот на вентилаторот, допрете го прекинувачот и извадете ги завртките и наврткитепоправетенадворешноста на прекинувачот.

Второ, полека повлечете го прекинувачот за ланецот одвнатре за да бидете сигурни дека нема да се скрши.Оставете ги жиците за последователни врски.

Проверете го прекинувачот и проверете дали ланецот може повторно да се поврзе.Ако вашиот синџир за влечење на вентилаторот на плафон се оштети со извлекување од прекинувачот, треба да замените само подолг ланец за влечење.

Ако не можете повторно да се поврзете, тогаш треба да го користите мобилниот телефон за да фотографирате и да ја зачувате бојата на секое поврзано место и линија, што е многу важно.

Отстранете ги жиците и прекинувачите и донесете ги соодветните податоци за производот во продавницата за делови за да купите соодветни делови за да се осигурате дека ги исполнуваат барањата на вентилаторот. Потоа можете да продолжите на следниот чекор.

Патем, ако сите делови се подготвени, тие можат директно да се инсталираат.

Жицата треба да се навива во насока на стрелките на часовникот за да се инсталира, ве молиме проверете дали навртката е затегната.Вметнете го ланецот за таблети со прекинувач во вентилаторот и затегнете ја надворешната навртка.

Повторно вклучете го прекинувачот за напојување и проверете дали синџирот за влечење на прекинувачот може да работи нормално.

Ве молиме обидете се и посакајте да го замените успехот на ланецот за влечење!

Исто така, ако сакате да знаете повеќе детали информации, ве молиме продолжете да внимавате на нашиот есеј. Ние ќе го ажурираме есејот секоја недела. И можете да не контактирате за да поставите какви било прашања кога сте слободни! Ви благодариме за одвоеното време!

Дознајте повеќе за производите на QINGCHANG


Време на објавување: Сеп-04-2021 година